Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sat Feb 22, 2003 5:01 pm [22 Lut 2003] Nowe dzieło Tolkiena?
Przeczytałam na jakieiś stronie internetowej ,że niedługo ukaże się jeszcze nie odkryta ksiązka Tolkiena. Podobno student Mistrza fantasy ,w jego dokumentach odnalazł takowe zapiski i teraz (oczywiście dla keszu ,a jak?!) zostanie ona wydana. Czy ktoś może mi to sprostować ,bo wydaje mi się ,że są to czyste ploteczki?
Elentari
_________________ v3rt (malpa) o2 (kropka) pl
---------------------------------------
v3rt on #perverts @ IRCnet
GG # 2143856 | ICQ # 164660564
---------------------------------------
Always look on the bright side of life
No no, to sie porobilo...
Hmm, jak myslicie, czy to prawda, czy pic z okazji mody na Tolkiena? Nie wiem czemu ale mysle ze ten czarny scenariusz w dzisiejszych czasach jest mozliwy... A moze tylko fatalista jestem, a tam, w Oxfordzi znaleziono kolejna powiesc wszechczasow Oby...
nagg
Posted: Mon Feb 24, 2003 1:57 pm
Z tego ogłoszenia wynika że to nie jest żadna nowa książka Tolkiena tylko po prostu tłumaczenie Beowulfa + własne interpretacje Tolkiena + jego wykład na ten temat. Czyli, że jeśli ktoś już zna to dzieło to nie ma się czym podniecać. Chociaż z drugiej strony - zawsze to Tolkien - nawet jeśli tylko tłumaczy a nie sam tworzy świat od podstaw a poza tym Beowulf też piękna historia i jakże bliska Władcy. Ciekawe tylko ile w tym prawdy.
_________________ And he that breaks a thing to find out what it is has left the path of wisdom.
I amar prestar aen, han mathon ne nen, han mathon ne chae a han noston ned 'wilith.
Posted: Wed Mar 05, 2003 1:51 pm Fałsz
Jak dla mnie to jest po prostu plotka, a nawet jeśli to i tak napewno nie są to prawdziwe zapiski Tolkiena, rzekomy jego uczeń już wcześniej by zgłosił to, że ma jakieś je4go zapiski.
_________________ "... Z szeregów Rohanu buchneła chóralna piesń; śpiewali zadając śmierc, bo radośc bitwy przepełniała ich serca, a piękny i groźny głos piesni dosięgnął uszu obrońców oblężonego miasta..."
Posted: Wed Mar 05, 2003 1:55 pm
A patrzylas na linka ,ktorego podal v3rt? mysle ze teraz juz zmienisz zdanie. a poza tym nikt nie moze przewidziec ,kiedy cos sie znajdzie, nie? :wink:
_________________ An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat
Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
Niestety muszę się zgodzić z Naggiem. A szkoda, bo kiedy podali w radiu informację o odnalezieniu "nowego" dzieła Tolkiena, aż mi się gorąco zrobiło...
_________________ "- Miecz jest tylko nędzną manifestacją - nie daje siły. Ona leży wewnątrz nas..."
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum