Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
( 3 ) Trzy Pierścienie dla królów elfickich pod niebem jasnym,
( 7 ) Siedem dla krasnoludzkich władców we dworach kamiennych,
( 9 ) Dziewięć dla ludzi, którym śmierć jest sądzona,
( 1 ) Jeden Czarnemu Władcy na czarnym tronie
Odczytując liczby od końca uzyskujemy rok w którym zmarł Tolkien : 1973
Dziwny zbieg okoliczności czy może zamierzone działanie :
Jeśli taki topic byl to sory
_________________ http://theonering.glt.pl -wszystko o Władca Pierścieni
Zagłosujcie na moją stronę
[1][2][3]
Guest
Posted: Fri May 16, 2003 5:58 pm
To raczej zbieg okoliczności. Powodów jest kilka:
1. Tolkien nie mógł przewidzieć swej śmierci, dnia i godziny. Nikt tego nie potrafi.
2. Tolkien nie był jasnowidzem.
Posted: Fri May 23, 2003 10:42 pm
Ja myśle tak..że Tolkien nie miał zielonego pojecia co tam sie wytrworzy.. i to tylko czysty zbieg okolicznosci..hm.. ale z drugiej strony..dlaczego akurat 3 dal elfow ,7 dla krasnolodow , 9 dla ludzi i 1 dla Saurona..hm...
Posted: Sat May 24, 2003 12:14 pm =P
Nimrodel wrote:
Ja myśle tak..że Tolkien nie miał zielonego pojecia co tam sie wytrworzy.. i to tylko czysty zbieg okolicznosci..hm.. ale z drugiej strony..dlaczego akurat 3 dal elfow ,7 dla krasnolodow , 9 dla ludzi i 1 dla Saurona..hm... :wink:
No cóż... Nigdy się nie dowiemy, dlaczego tyle pierścieni dla takiej rasy! No może za kilkadziesiąt lat, kiedy pójdziemy do nieba... =P Może tam spotkamy Mistrza i się go o to spytamy =D
Elfka wrote:
Hmm... ciekawa sprawa. Ale najbardziej mozliwe jest to, ze to zwykly przypadek. Ale kto tam wie, jak jest naprawde...
Tolkien, Elfko! Mistrz wie, jak jest naprawdę! =)
Hm... Sądzę, że to zbieg okoliczności - czysty przypadek! Dlaczego, to sama nie wiem... Tak podpowiada mi zdrowy rozsądek... ='D Bo raczej wydaje się niemożliwe, by Mistrz potrafił przewidzieć rok swojej śmierci... Nyo, ale wydaje! Czyli może jednak... =P
_________________ "Wiatr muska trawy lśniące rosą
Tak lekko, jakby stąpał boso,
Aby nie budzić szmerem ludzi
Śpiących po pracy, która trudzi."
------
"W pewnej chwili wiatr zaczął wiać.
I powietrze wypełniło się mocą."
Chii - tak do mnie mówcie...
Guest
Posted: Sat May 24, 2003 9:49 pm
Moim zdaniem przypadek, ale to tylko moje skromne zdanie
Jak dla mnie Tolkien specjalie popełnił samobójstwo, by rok jedo śmierci wiązał się z "Władcą Pierscieni". Tak powaznie, to sądze, że to czysty przypadek.... W coś takiego jak przeznaczenie nie wierzę.
Posted: Fri May 30, 2003 9:05 pm
a są ludzie któzy wierzą w takie rzecyz..ja do takich nie naleze...nie wiem czy dpobrze czy źle.. ale raczje to pierwsze...;-)
eh..gdyby tak pomyslec ze ludzie do wrozki chodzia..nie mowie ze to xle...
hehe..no i jak zwykle nie na temat wiec..ak jakby w to wszystkpo sie powpatrywac to wychodzi tak jakby to juz bylo zamyslone...kto wie...
Posted: Fri Dec 05, 2003 8:54 pm
Mi jedank się wydaje ,że pod tym coś się kryje- moze to naiwne i glupie ,ale nawet chce w to wierzyc. Moze to nie tylko data jego śmierci ,ale czegos innego...ciekawe, ciekawe. I gratuluje- bo ja nigdy bym na to nie wpadła...
_________________ An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat
Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
Na pewno nie popełnił samobójstwa. A czegoś takiego jak przypadek nie uznaję, bo jestem wierząca, możecie się nawet śmiać, ale nie zmienię wiary... Według mnie to jest... Coś w rodzaju łaski... Możecie się kłócić, ja nie zmienię zdania.
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
Posted: Tue Dec 30, 2003 3:31 pm
No, no, no naprawde jestem pod wrażeniem. Ja twierdze ,że w tym wszystkim coś musi tkwić. Uważam ,że Mr. Tolkien był niezwykle inteligentnym człowiekiem i chciał może coś nam (czytelnikom) przekazać. Ale chyba nigdy sie tego nie dowiemy, a szkoda!!!
Istnieje jeszcze prawdopodobieństwo ,że Tolkien był tak naprawde Marsjaninem ,który przyleciał z innej planety zwanej Śródziemiem ,aby wytępić ludzką rasę. Co wy na to?
uż nie mówiąc ,że to on przyczynił się do wymarcia dinozaurów.
_________________ An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat
Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
Posted: Tue Dec 30, 2003 5:36 pm
Elentari wrote:
Istnieje jeszcze prawdopodobieństwo ,że Tolkien był tak naprawde Marsjaninem ,który przyleciał z innej planety zwanej Śródziemiem ,aby wytępić ludzką rasę. Co wy na to?
uż nie mówiąc ,że to on przyczynił się do wymarcia dinozaurów.
ef..według mnie to jest zupełna bujda..kto to powiedział..:D
szczerze powiedziawszy wg. mnie takie prawdopodobiensto jest 1:100 000 000... wg mnie to nieprawdopodone wręćz..
Quote:
W to nie wierze!!!Nie mozna 2 razy czegos takiego napisac przypadkowo!!!
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum