Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
[14 Lut 2003] Wladca Pierscieni w TV?

Czy obejrzalbys/abys pierwszy raz WP w TV (tydzien po premierze), zamiast isc do kina?
Tak, zdecydowanie, zawsze jest to pare zł wiecej w kieszeni!
9%
 9%  [ 2 ]
Przypuszczam, ze jednak tak...
0%
 0%  [ 0 ]
Nie wyklucam takiej opcji (niestety:/)
9%
 9%  [ 2 ]
Obejrzalbym/abym, ale na pewno nie po raz pierwszy!
61%
 61%  [ 13 ]
Na pewno nie, takiego filmu nie ma sensu ogladac w TV (chyba ze w zestawie kina domowego :p)
19%
 19%  [ 4 ]
Voted : 1
Total Votes: 21

Author Message
nagg 
Administrator

Posted: Fri Feb 14, 2003 9:19 pm   [14 Lut 2003] Władca Pierścieni w TV?

Tak! Taką wiadomość można przeczytać na www.film.onet.pl:

----
"Władca Pierścieni" w telewizji
(Ananova/14 lutego 2003 07:03)

Jak na razie na "Władcę Pierścieni" należy udać się do kina/ fot. Warner
Jedna z serbskich stacji telewizyjnych, Enigma, wyemitowała piracką wersję filmu "Władca Pierścieni, część II - Dwie wieże".

Pokaz odbył się w kilka tygodni po tym, jak obraz trafił do Europy. Widzowie mogli obejrzeć wersję, która została nagrana na taśmę video w kinie. Wściekli fani twórczości J.R.R. Tolkiena z Serbii twierdzą, że w ten sposób została zniszczona jakakolwiek przyjemność z oglądania filmu. Enigma zapewne zostanie podana do sądu przez Stowarzyszeni Dystrybutorów Filmowych Jugosławii oraz ruch antypiracki w tym kraju.

----
Heh, no słaaaabo?! jakies komentarze? To dobry moment, aby zastanowic sie nad probleme piractwa etc.

W poście jest ankieta "Czy obejrzalbys/abys pierwszy raz WP w TV (tydzien po premierze), zamiast isc do kina?"
nagg
Last edited by nagg on Sat Mar 01, 2003 6:37 pm; edited 2 times in total  

Demonspike
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Fri Feb 14, 2003 9:31 pm   Piractwo...

....istotny problem ,ale nie zapominajmy ze to jest serbia - oni raczej do kina nie pojdą - no chyba ze burżuje(bilety sa "troche" droższe).Emisja w TV jest mimo to kiepskim pomyslem - w dodatku w kiepskiej jakosci ,a to juz raczej niewybaczalne w wypadku zadnego filmu.
Zawołaj mnie....przyjde - QualinOloore
GG:1383216

Cooler
Sielanka Hobbitonu

Posted: Fri Feb 14, 2003 10:16 pm   

Władca na ekranie TV?

Tylko na DVD, z krystalicznie czystym dźwiękiem DTS ES 6.1 Discrete.

Elfka 
Czarna Otchłań Morii

Posted: Sat Feb 15, 2003 2:24 am   

W TV? czemu nie. Sama w kinie na dwóch częściah byłam po kilka razy, więc czemu by nie poogladać tego wspaniałego filmu raz jeszcze, tylko w trochę inny sposób. :) Ale oglądać po raz "Pierwszy', że go jeszcze nie widziałam, to z Tv bym zrezgnowała...

To hell.. And back and hell again.. I've gone

Fuin aure, dim aure, bragol du...

Teluumen 
Czarna Otchłań Morii

Posted: Sat Feb 15, 2003 11:20 am   

Coz... Ja kina nie zastapil bym niczym innym. Dla mnie jest to najwieksza przyjemnosc pojsc ze znajomymi do kina i rozkoszowac sie swietnym dzwiekiem, efektami visualnymi czy chociazby panujaca atmosfera kina. Poza tym odrazu moge sie skonsultowac. W domu bez wzgledu na to o jakim nosniku mowimy nie jest az tak ciekaiwe i podniecajaco. A to zatrzymamy bo trzeba sobie kawke zrobic, a to cos mnie swedzi to trzeba przerwac... Qrna, to mnie denerwoje u moich rodzicow... Choc mama juz swoje lata i nie chce im sie chodzic do kina na cos takiego jak WP. (Coller ja zawsze dorzucil swoje zdanie w postaci jakiegos wymyslnego cuda techniki. Gdybys jeszcze powiedzial czym to sie charakteryzuje to spoko)

-----------------------------------------------------------------------------------
Jesli mowimy o piractwie w przypadku filmow na divX czy pirackich DVD to jestem przeciw, ale niestety kozystam z tego rodzaju nosnikow. Z czystych przyczyn finansowych. Poza tym film moge ponownie sobaczyc po lub nawet przed premiera a nie musze czekac na oficjane wydanie za pol roku na DVD. Jak to powiedzial Walesa jestem za a nawet przeciw.

PROGRAMMERS TEAM
|Teluumen|PRV.PL
BLOG

sl1p
Na Drodze Do Bree

Posted: Sat Feb 15, 2003 12:56 pm   

to wiecie to zależy... jak sie mieszka w 30tys mieście gdzie jest tylko jedno kino z super starym sprzetem i dżwiękim w głosnikach 10 letnich, w ktorym film dochodzi po miechu od polskiej premiery to ja juz wole sobie obejrzec na kompie w DVDripie, chociaz do kina i tak pójde :)

plastic
Na Drodze Do Bree

Posted: Mon Feb 17, 2003 5:17 pm   

hehe, sl1p, jestem w dokladnie takiej samej sytuacji: sypiace sie kino z "dumnym" napisem STEREO na szyldzie ;) fotele tak niewygodne, ze po seansie wychodzi sie z bolem krzyza. dlatego przeferuje wygodny fotel w domu i zestaw kina domowego, lub troche mniej wygodny fotel przed kompem i Divxa :D
ishi krimpatul"
[----------------------------------]
#gg: 4432336

aragorn
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Mon Feb 17, 2003 10:25 pm   Wladca w TV tylko w TVN???

Wszystko na to wskazuje, ze to wlasnie TVN jako pierwsza polska stacja wyemituje trylogie WP po ukazaniu sie wszystkich 3 czesci i po minieciu okreslonego czasu. Wlasnie TVN sponsorowal(jako jedyna stacja TV) Wladce -film.

Elentari
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Sun Feb 23, 2003 7:15 pm   

Nie, nie i jeszcze raz NIE. Nie chce żeby z Władcy zrobił się jakiś serial w odcinkach pod publiczkę. Jakby się (nie daj Boże, choć wszystko wskazuje ,że Bóg da) takie coś ukazało to rzeczywiście tak jak większość ogłądałabym, ale uważam ,że ta ekranizacja utraciła by na klimacie ,a zapewne (jak Aragorn przypuszcza) straciłabym szacunek do TVN. Beznadzieja. Lepiej kupić sobie oryginalną wersję lub oglądać na DVDX.
:dark:

An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...

Albowiem Varda, Królowa Gwiazd ,która je rozpala, uniosła nad Górą Wiecznobiałą swoje dłonie...

aragorn
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Sun Feb 23, 2003 8:16 pm   

żle mnie zrozumiałaś Elentari. Nie mówiłem nic o serialu, tylko o tym, że po prostu puszczą wszystkie częśći trylogii(LOTR<TTT<ROTK), ale nie w odcinkach. Broń Boże!!!:P:P:P:P

Elentari
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Fri Feb 28, 2003 11:09 am   

A...to zmienia postać rzeczy. a już się przestraszyłam :D .

gg: 3453192

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Mon Mar 03, 2003 6:03 pm   

POnoc gdzies juz puscili , władce w telewizji :shock: ( nie powiem wam którą czesc bo nie pamietam :)ale jakąs piracką wersje w telewizji ledwo widac i słychac..zego to ludzie dla oglądalności nie zrobią... :D

aragorn
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Mon Mar 03, 2003 7:39 pm   

Dokładnie wyemitowali Dwie Wieże za co telewizja jest już podana do sądu!
Nie popieram tego, powiem wiecej, Potepiam!!!

Elentari
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Tue Mar 04, 2003 4:40 pm   

Ludzie bardzo wiele moga zrobic dla pieniedzy. Sami zobaczcie jak w supermarketach wszyscy tylko poluja na obniżki i przeceny. Cóż -bezrobocie. Moja babcia raz uparla sie ,ze ogladnie Titanica. Wypozyczyla z jakiejs lewejwypozyczalni kasete za grosze i ogladala. Nie wiem jak to sie jej udalo bo na ekranie oprocz tego ,ze wszystko bylo szare: często taśma się zacinala, nie widac bylo obrazu, pojawiala sie burza piaskowa i nie bylo glosu. :)

Elanor
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Tue Mar 04, 2003 9:23 pm   

Jak dla mnie to napewno rzadna częsc trylogii nie może byc puszczona w odcinkach, to jest niedopuszczalne :hell: Co innego w całosci, może i jest to dobry pomysł, ale uwazam, że powinni to zaczać puszczać dopiero po premierach. Ja nie chciałabym obejrzeć tego filmu po raz pierwszy w TV, w kinie można to wszystko bardziej przeżyc - no i po prostu jest inaczej. Jednak nie wiem, czy gdybym kiedys przełączajac programy zobaczyła Powrót Króla, czy bym go nie obejrzała (to by było silniejsze odemnie). Potem bym pewnie załowała, bo cały film miałabym stracony.
Owszem, uważam, że LotR w TV to swietny pomysł, ale dopiero jekieś 2 tygodnie po kinowej premierze. :P

nagg 
Administrator

Posted: Tue Mar 04, 2003 9:28 pm   

heh, no ale nie ma obawy New Line Cinema nie dopusci, zebys przypadkiem sie natknela na przedpremierowego RotKa :) Zreszta te "dwa tygodnie po" tez raczej sobie odpuscmy :? Chyba licencja na emisje w TV zostala sprzedana za zasadzie 5 lat po premierze, czyli FotR za trzy lata... u nas? Hmm, za 13? :x
nagg

Elentari
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Wed Mar 05, 2003 2:09 pm   

No to moze byc najwyzej. Ale jak film dostaniemy miesiace pozniej to ja sie zdenerwuje. jednak mam nadzieje ,ze tak nie bedzie gdyz New Line by na tym stracila. Przeciez zanim to by do nas doszlo wszedzie juz bylyby pirackie wersje.

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Wed Mar 05, 2003 3:22 pm   

Tak powinno do nas wcześniej dojśc i New line ciniema straciła by sporo. Jak juz pisałąm jeszcze dojdzie do tego ze uas wyemitują jakiegoś pirata .. :evil: . Jak to sie juz zdazyło.

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum