Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Tue Apr 01, 2003 6:27 am [1 kwietnia 2003] Po "Władcy" - King Kong
Onet.pl podaje
Peter Jackson i King Kong
(Variety, Hollywood Reporter, Gal/31 marca 2003 07:51)
Peter Jackson/ fot. AFP
Po trzeciej i ostatniej części "Władcy Pierścieni", której premiera przewidziana jest na koniec tego roku, reżyser Peter Jackson zamierza zaangażować się w remake klasycznego filmu pt. "King Kong".
Obraz powstanie dla Universal Pictures. Jackson rozpocznie pracę zaraz po debiucie kinowym "Powrotu Króla", który odbędzie się 17 grudnia. Premiera nowej wersji "King Konga" planowana jest na 2005 rok. Autorami scenariusza remake'u jest Jackson i Fran Walsh oraz Philippa Boyens, z którymi reżyser współpracował przy okazji kręcenia "Władcy Pierścieni". Jackson i Walsh również wyprodukują obraz przy pomocy WingNut Films. I podobnie jak filmowa adaptacja trylogii Tolkiena, tak i "King Kong" kręcony będzie w Nowej Zelandii. Tam też Jackson zamierza pracować nad efektami specjalnymi.
"żaden z filmów nie wywarł na moją wyobraźnię takiego wrażenia jak >>King Kong<<" - tłumaczy Jackson. "Jestem dzisiaj filmowcem, ponieważ zobaczyłem ten film kiedy miałem 9 lat. Moim stałym pragnieniem było przeniesienie tej klasycznej historii w nowy wiek" - dodaje reżyser, który starał się ponownie przenieść na duży ekran historię gigantycznej małpy już sześć lat temu. Jednak studio nie chciało konkurować z produkcjami Disneya "Mighty Joe Young" oraz "Godzillą" Sony. Następnie Jackson i Walsh zaangażowali się w produkcję "Władcy Pierścieni" w New Line Cinema. Dopiero teraz, kiedy filmowa adaptacja trylogii Tolkiena odniosła tak wielki sukces, Jackson może powrócić do swojego projektu.
Scenariusz filmu opiera się na oryginalnym opowiadaniu autorstwa Merian C. Cooper i Edgara Wallace'a, które już posłużyło jako pierwowzór fabuły produkcji RKO Radio Pictures z 1933 roku. W tym obrazie, wyreżyserowanym przez Coopera i Ernesta B. Schoedsacka, gigantyczny goryl pojmany w dżungli zostaje przewieziony do cywilizacji, gdzie spotyka go dramatyczny koniec.
Posted: Fri Apr 04, 2003 12:24 pm
Sama jestem ciekawa co by mu z tego wyszło. Sądzac po WP prawdopodobnie nie byłby zły. Ale wątpie by miał wieksza uglądalnosc niż ekranizacja Toliena.. A moze , w końcu wszsytko jest mozliwe.. Chociaz lepiej by było gdyby nakrecił hobbita. :wink:
Sadząc po zapale jaki P. Jackson obdarza tego typu filmy mysle, ze zrobi cos wielkiego, dobrego. Oczywiscie wszystko zalezy od budzetu, czyli ile kasy dostanie na film. Geniusz za kamera plus duzo forsy na efekty i inne rowna sie sukces.
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności"- Albert Einstein
Posted: Tue Apr 22, 2003 2:00 pm
Nie koniecznie Aragornie. Moze wszystko poprac. ja osobiscie nie przepadam za King-Kongiem ,ale czemu wlasnie on? jest tak wiele ksiazek ,ktore mozna by zekranizowac. Bezsensu.
_________________ An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat
Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
No wiec tak, powiedzmy sobie szczerze! PJ nie jest wirtuozem kina, i ja osobiscie nie widze go w roli rezysera - wirtuoza. Do ekranizacji (chyba optymalnej ) nie jest potrzebny wielki, genialny rezyser, ale czlowiek z pasja, dla ktorego ksiazka to swietosc, i nie bedzie sie staral nadawac powiesci ekranizowanej jakiejs sztucznej glebi albo nie bedzie poprawial autora.
PJ taki wlasnie jest (patrz filmy typu Martwica mozgo etc ) i nie spodziewam sie po nim kina moralnego niepokoju
Inna sprawa, ze WP to mogl byc wypadek (jakze szczesliwy dla nas:P) przy pracy, a kolejne wysoko nakladowe dziela to bedzie jakas nuda, czy jeszcze gorzej :spie:
nagg
Posted: Tue Apr 22, 2003 3:14 pm
heh..fakt ,ale jeżeli cche zrobić ten film , niech robi...JEstem bardzo ciekawa co z tego moze wyjsc ;-)Budżet ponoć ma wynosic 200 milionów $ , wiec nie jestem pewna czy wyjdzie z tego jakas parodia..
P.J gdyby chciał mógłby sie zając hobbitem ,ale widocznie nie chce
Ciekawe na co on ma zamiar wydac te 200$ milionow. Moze Nowy Jork z lat 30 ma zamiar swietnie odwzorowac. Wedlug mnie taki film nie ma szans dorownac Wladcy. Jackson zamiast king konga zrobil by Hobbita.
Hehe
wiesz z wydawaniem milionow to jest tak, ze zawsze jest jakis tany sposob Ja troche o tym wiem, i jakbys nie daj Bog mial taki fatalny problem z wydaniem pieniedy zglos sie do mnie - slusze pomoca !
A czemu nie robi Hobbita? Mysle, ze to nie jego rodzaj filmow -> malo krwi, walk... akcja raczej bajkowa... zreszta, wiadomo, ze sama specyfika tekstu umieszcza go w cieniu WP. Pomyslcie co by bylo gdyby Hobbit zostal wyadny po WP... musztarda po obiedzie...
nagg
Pieniadze to i ja umiem wydawac W king kongu nie ma takich efektow jak we Władcy. W Lotr byly walki, mordor, ortanth i inne efektowne sceny a w kingu duza malpa Nowy York i rozwalanie go.
Moize ma zamiary zrobic przelomowy film ale tyle pieniedzy wedlug mnie nie potrzebuje bo na Wladce mial podobne fundusze
Posted: Tue Apr 29, 2003 1:17 pm
Kto by nie potrafił pieniedzy wydwac
Jeśli budżet Władcy wynosił mniej wiecej tyle samo to nie wiadomo czy bedzie tak źle..Włądca miał przecież 3 czesci a King-Kong 1 (chyba... )
Hehe... sama sie zatsanawiam na co on tyle chce wydac ... chyba za wynajecie małpy
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum